One Pan pompoenpuree met gehakt, olijven en tijm
20 min bereidingstijd
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Haal de aardappelpuree uit de diepvries, zo kan de puree alvast iets ontdooien.
- Verhit in een ruime koekenpan de olijfolie of boter. Bak het gehakt in 5 minuten bruin en rul. Snipper intussen de ui. Bak de ui de laatste 2-3 minuten mee.
- Schep het gehakt op een bord en houd onder een deksel warm. Schep de pompoenblokjes door het bakvet. Voeg 100 ml water en de blaadjes van de takjes tijm toe. Breng aan de kook.
- Draai het vuur laag en smoor de pompoenblokjes afgedekt in 6 minuten gaar.
- Voeg de puree toe. Schenk de melk erbij en verwarm 8 minuten afgedekt op matig vuur tot de puree zacht, warm en romig is. Roer regelmatig.
- Schep de olijven met het gehakt erdoor en breng op smaak met zout en peper. Bestrooi eventueel met wat extra verse tijm.
- Liever zonder vlees? Neem vegetarisch vers gehakt of linzen (uit blik).
- Deze eenpanner is hartverwarmend lekker en bevat meer dan voldoende groenten. Mild van smaak, dus 100% familieproof!
- Budgettip: Vervang de verse tijmblaadjes door 2 theelepels gedroogde tijm.
- Variatietip: Ook lekker met Aviko Aardappelpuree Fijne Kruiden.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 570 kcal
- 36 g vet waarvan 13 g verzadigd
- 33 g koolhydraten
- 25 g eiwit
- 7 g vezels
- 2,6 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen